Цветелина Цветкова, която полицаи биха и снимаха разголена зад колоните на

...
Цветелина Цветкова, която полицаи биха и снимаха разголена зад колоните на
Коментари Харесай

Протестираща , удряна от полицаи зад колоните на Министерски съвет, осъди МВР

Цветелина Цветкова, която служители на реда биха и снимаха разголена зад колоните на Министерски съвет през лятото на 2020 година, е осъдила Министерство на вътрешните работи.

Административният съд София-град (АССГ) е решил, че тя би трябвало да получи обезщетение за претърпени вреди от нелегално задържане в размер на 2900 лв..
Цветкова претендираше за 20 000 лева, само че не е обжалвала решението на АССГ. От друга страна, Столична дирекция на вътрешните работи е отнесла делото до Върховния административен съд (ВАС). Това заяви в. „ Сега “, базирайки се на деловодните регистри.

На 20 февруари висшите съдии Пламен Петрунов, Аглика Адамова и Албена Радославова удостоверяват решението на първата инстанция. Техният акт е финален. Пред Върховен административен съд прокурорът Нели Христозова взема страната на Цветкова. И при разглеждането на делото от АССГ участвалият в производството прокурор Яни Костов пледира, че искът на момичето е състоятелен и съдът би трябвало да дефинира обезщетение по правдивост. Размерът му е съгласуван и с практиката на Европейския съд за правата на индивида.

Припомняме, че Цветкова заведе делото по Закона за отговорността на страната, откакто заповедта за задържането ѝ на 10 юли 2020 година е анулирана дефинитивно от съда като противозаконна. Съдът одобри, че случилото се зад колоните на Министерски съвет е нанесло вреди върху психическото положение на дамата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР